Kemi

Molarmassen af stof

28. januar 2015 af sejr10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg molarmassen af BrO_3^-  ???

Det minus driller mig.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2015 af mathon

\small M(BrO_3)=sum(\{1,3\}\cdot \{79.904,15.999\})\frac{g}{mol}=127.901\; \frac{g}{mol}


Svar #2
28. januar 2015 af sejr10 (Slettet)

Reaktionsskema ud fra addition af brom ved en dobbeltbinding?, kan du hjælpe mig på vej, min lærer har opgivet nogle af tallene, men mener ikke de stemmer overens med molarmasserne 


Svar #3
28. januar 2015 af sejr10 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt det med den sum..?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2015 af mathon


                    \small sum(\{1,3\}* \{79.904,15.999\})      på TI-89 eller TI-nspire
 

eller
                   \small \small 79(,)904+3\cdot 15{,}999


Svar #5
28. januar 2015 af sejr10 (Slettet)

jeg forstår ikke hvad man skal gøre når der er et opløftet minus.. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2015 af mathon

pr definition:

                                      \small \small a^{-n}=\frac{1}{a^n}


Svar #7
28. januar 2015 af sejr10 (Slettet)

a?

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. januar 2015 af mathon

#5
         Her bekendes der meget upræcist.


Svar #9
28. januar 2015 af sejr10 (Slettet)

Fx Br^-... Gør det noget i forhold til udregningen af molsrmassen?

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. januar 2015 af mathon

          \small Br^-        elektronens masse er særdeles ringe i forhold til resten af atomet, hvorfor me ikke     
                           medregnes ekstra i forhold til \small Br.


Skriv et svar til: Molarmassen af stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.