Matematik

Hvad betyder det, at ligningen x+4=2x+2 har løsningen x = 2?

28. januar 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvad betyder det, at ligningen x+4=2x+2   har løsningen x = 2?

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2015 af Stats

Prøv at indsætte 2 ind på x'ets plads

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
28. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

Ja, det var nemlig det jeg tænkte, men så giver resultatet jo 6 på begge sider af lighedstegnet :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2015 af Stats

Yep :)

Så passer "=" også.. :D
6=6

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
28. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

Okay. Jeg skulle lige være sikker. TAk for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

En ligning udtrykker, at de to udtryk på hver side af lighedstegnet er lige store.


Svar #6
28. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

Er der nogle, der kan hjælpe med opgaven på vedhæftet billede. Jeg skal opstille en ligning. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis sidelængden er s, skal der bruges 8 stykker hver af længden s, plus sløjfens længde.


Svar #8
28. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

P = s*8s+sl (Sløjfens længde). Passer det jeg gør?


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ikke s·8s , men kun 8s , dvs

        P = 8s + 50

P er her båndets samlede længde og s er pakkens kantlængde.


Svar #10
28. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

Fx. skal jeg nu beregne båndets længde, når kantlængden er 20 cm. 

Jeg benytter ligningen P = 8s +50. 

8*20 + 50 = 210 cm. 


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, netop.


Svar #12
28. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

Nu skal jeg finde kantlængden og gavebåndet er 200 cm. 

Dvs. 200 / 8 = 25 cm. Passer det? 


Brugbart svar (1)

Svar #13
28. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, du skal løse ligningen

        8·s + 50 = 200

Isoler s.


Brugbart svar (1)

Svar #14
28. januar 2015 af htxstudenten (Slettet)

Ekstra info.

Hvis du skriver s*8s=8s^2

Men i dette tilfælde mente du 8s, derfor rettede andersen det.


Svar #15
28. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

Når jeg isolerer s, får jeg kantlængden til 150 cm. - 150/ 8 = 18,75 cm ?


Brugbart svar (1)

Svar #16
28. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja, man finder s = 18,75 cm.


Svar #17
28. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

Mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Hvad betyder det, at ligningen x+4=2x+2 har løsningen x = 2?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.