Matematik

funktioner og ligninger...

30. januar 2015 af biddi (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle :-)

jeg ville blive meget glad hvis nogle kunne hjælpe med denne opgave..

Længden af en linje med endepunkterne (7,3) og (-5,y) er 13 lang. Bestem y. 

nogle ideer? 

på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2015 af mathon

Punktafstandsformlen for to punkter P1(x1,y1) og P2(x2,y2)
giver:

                    \left | P_1P _2\right |=\sqrt{(x_2-x_1)^2+(y_2-y_1)^2}

                    \left | P_1P _2\right |^2=(x_2-x_1)^2+(y_2-y_1)^2

                    (y_2-y_1)^2=\left | P_1P _2\right |^2-(x_2-x_1)^2

                    y_2-y_1=\pm \sqrt{\left | P_1P _2\right |^2-(x_2-x_1)^2}

                    y_2=y_1\pm \sqrt{\left | P_1P _2\right |^2-(x_2-x_1)^2}

                   
                          


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. januar 2015 af mathon

                                       \begin{array} {|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2\\ \hline 7&3&-5&\mathbf{\color{Red} y} \end{array}


Skriv et svar til: funktioner og ligninger...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.