Matematik

Andengrands funktion???

30. januar 2015 af thomsen4400 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er fuldstændig fortabt..... En som ønsker at hjælpe mig lidt?

En andengradsfunktion er givet ved f(x) = -2x^2+4x+6

a) bestem funktionsværdierne f(2) og f(-3)

b) bestem funktioners rødder

c) bestem koordinaterne for toppunktet

Jeg har virkelige brug for hjælp eftersom jeg ikke fatter en skid af det er! :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2015 af mathon

 b)
        rødder betyder løsning 
        til
                    f(x)=0
                     -2x^2+4x+6=0            

                    x^2-2x-3=(x+1)(x-3)=0            


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. januar 2015 af mathon

c)
       parablens toppunkt:

                            T=\left ( \frac{-b}{2a};\frac{-d}{4a} \right )

          \begin{array} {|c|c|c|c|} a&b&c&d\\ \hline -2&4&6&b^2-4ac \end{array}


Svar #3
30. januar 2015 af thomsen4400 (Slettet)

Hvordan regner med funktionsværdien ud? Jeg forstår det ikke.... :/


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. januar 2015 af mathon

a)
                  f(x)=-2x^2+4x+6

                  f(\mathbf{\color{Red} 2})=-2\cdot \mathbf{\color{Red} 2}^ 2+4\cdot \mathbf{\color{Red} 2}+6=

.      
                 f(\mathbf{\color{Red} -3})=-2\cdot \mathbf{\color{Red} (-3)}^ 2+4\cdot \mathbf{\color{Red} (-3)}+6=


Svar #5
30. januar 2015 af thomsen4400 (Slettet)

For at regne toppunktet ud, benytter jeg mig af den model du har beskrevet ikke?

Igen tusind tak for dine svar! Det betyder virkelige virkelig meget for mig! 

Mvh Mathias.


Skriv et svar til: Andengrands funktion???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.