Matematik

Procent - hvordan? Hjælp

01. februar 2015 af Ela8 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Jeg har lavet en undersøgelse, og jeg har spurgt 22 personer. 14 svarede ja og 8 svarede nej. Hvordan finder jeg ud af, hvor mange procent de udgør af hinanden?

Jeg har kigget på nettet. Der står at jeg skal gøre sådan her; 8/14=0,571 ≈ 57% der siger ja.
Jeg har lavet et diagram i Excel, men der står der at det er 64% og 36%

Jeg håber I kan hjælpe.

Tak på forhånd


Svar #1
01. februar 2015 af Ela8 (Slettet)

Er der nogle der kan hjælpe?


Svar #2
01. februar 2015 af Ela8 (Slettet)

Vil I ikke lige være søde at hjælpe??
Jeg har altså virkelig brug for det!


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2015 af mathon

                       100\%\equiv 22

                       1\%\equiv 0{,}22

                                                 Ja-procent               Nej-procent

                                                  \frac{14}{0{,}22}\%                      \frac{8}{0{,}22}\%        regn selv færdig.


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. februar 2015 af Arccossintan (Slettet)

14 udgør ca. 64 procent ud af alle 22 adspurgte personer, og 8 ca. 36%. Når du dividerer 8 med 14, får du i decimaltal, hvor meget 8 udgør af 14, og dette er netop de 57%, som du har fundet frem til.


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2015 af benjamin3481 (Slettet)

du skal bare sige 100/22 så ved du hvor meget en person er i procent også ganger du bare det tal du for med henholdsvis 14 og 8. og hvis du så skal være sikker på at du har gjordt det rigtig skal du bare lægge de to tal sammen som du for også skulle det meget gerne give 100% :)


Svar #6
01. februar 2015 af Ela8 (Slettet)

Nårhh mange mange tak! :) Jeg har forstået hvordan man gør, men cirkeldiagrammet siger ikke det samme. Men det er nok fordi de runder op


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. februar 2015 af mathon

I cirkeldiagrammet gælder
                                                  1\%\equiv 3,6^{\circ}

                                                  1 ^{\circ}\equiv\frac{1}{3,6}\%\approx 0,278\%
                                    

      


Svar #8
01. februar 2015 af Ela8 (Slettet)

Hvad skal jeg så gøre med 0,278?


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. februar 2015 af mathon

       Ja-procent                                cirkeldiagram                      Nej-procent                   cirkeldiagram                                 

         \frac{14}{0{,}22}\%=63,6\%         63,6\cdot 3,6^{\circ}\approx 229^{\circ}          \frac{8}{0{,}22}\%=36,4\%       36,4\cdot 3,6^{\circ}\approx 131^{\circ}


Skriv et svar til: Procent - hvordan? Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.