Matematik

Bestem parameterfremstilling

03. februar 2015 af lollipop12345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmer jeg parameterfremstillingen ud fra to vektorer? Et det korrekt, at jeg finder linjens ligning ved at benytte vektor a og derefter bestemmer parameterfremstillingen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man skal kun benytte den ene vektor a her. Benyt, at tværvektoren â er en retningsvektor for linien m , der også skal gå gennem punktet P(3,7) .


Svar #2
03. februar 2015 af lollipop12345 (Slettet)

Så fordi linjen m, som går gennem P(3,7) står vinkelret på vektor a, er det netop a hat vi skal bruge til at skrive det ind på parameterfremstillingen?

(x  y) = (3 7) + t (-2 3) 
Passer det?


Svar #3
03. februar 2015 af lollipop12345 (Slettet)

ikke (-2   3) men (-3  2)
det var lige en smutter 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt fremgangsmåde, men du har ikke beregnet tværvektoren â korrekt.

        a = [2 , 3]   ⇒  â = [-3 , 2]

#3, ja, nu er det korrekt.


Svar #5
03. februar 2015 af lollipop12345 (Slettet)

Hvordan kan jeg så beregne ud fra opgaven gradtallet for den spidse vinkel mellem m og vektor b og projektionen til vektor b på m? Skal jeg så benytte min tværvektor i stedet for vektor a? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Vinklen mellem m og b findes som vinklen mellem â og b .

Projektionen af vektor b på m findes som projektionen af vektor b på vektor â, dvs

        bâ = (bâ/|â|) â/|â|


Svar #7
03. februar 2015 af lollipop12345 (Slettet)

Super. Mange tak. 


Skriv et svar til: Bestem parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.