Matematik

heej, behøver hjæp til en blækregnings opgave.

04. februar 2015 af nilat (Slettet) - Niveau: 7. klasse

En båndoptager til 2580 kr købes med 15% i udbetalning og rsten i afdrag over 12 måneder med lige store afdrag pr. måned hvor mgete skal betales pr. måned i afdrag?.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2015 af mathon

Beregn udbetalingen.
Beregn rest restbetalingen.
Beregn det månedlige restafdrag.


Svar #2
04. februar 2015 af nilat (Slettet)

bliver svaret ik 2580:100=25,8 gange med 15%= 387:12= 32,25


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2015 af mathon

restbetaling:
                                         \left ( 2580\: kr \right )\cdot 0,85=2193\; kr

restbetaling pr måned:


Svar #4
04. februar 2015 af nilat (Slettet)

jo men hvorfor skal man gange med 0,85?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2015 af mathon

100% - 15% = 85% = 0,85

Men hvis du bedre forstår:
Betaling:                   kr 2580
Udbetaling:             (kr 2580)/100 · 15 = kr 387
Restbetaling:           kr (2580 - 387) =     kr 2193

til sammenligning med min beregning: (kr 2580) · 0,85 = kr 2193


Skriv et svar til: heej, behøver hjæp til en blækregnings opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.