Matematik

Bestem arealet af et cirkeludsnit

04. februar 2015 af biotek222 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder: Bestem arealet af det cirkeludsnit, der ses på figuren, når cirklens radius er 6 og vinklen v = 57. 
Kan man godt bruge formlen: r^2*0/2
0 udskiftes ved hjælp af formlen: grader*phi/180


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du mener at v = 57º , har man arealet for cirkeludsnittet til

        A = π·r2·v/360º = π·62·57/360 = 5,7·π


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2015 af peter lind

Hvis det er et cirkeludsnit bestemt af radier med en vinkel v (i grader) imellem er arealet π*r2*v/360


Svar #3
04. februar 2015 af biotek222 (Slettet)

Okay, tak :)


Skriv et svar til: Bestem arealet af et cirkeludsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.