Matematik

Funktion

05. februar 2015 af Aaby17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har en den her opgave, som jeg ikke lige kan finde ud af. Min bog fortæller mig ikke så meget om opgaven, og hvordan den skal løses.

Opgaven:

Find en ligning for den linje, der går gennem punkterne A og B

A: (2,4) og B: (6:6)

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2015 af Math111 (Slettet)

Det er en linær funktion, altså y=ax+b

a = x2-x1/y2-y1

Når du har fundet x, kan du sætte det ene punkts koordinater ind i formlen, og isolere b. Så har du både fundet a og b og kan skrive ligningen.


Svar #2
05. februar 2015 af Aaby17 (Slettet)

Vil det sige at b er skæringen med y-aksen, dvs. hvor x = 0???


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2015 af PeterValberg

#2 Ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.