Matematik

Matematik

06. februar 2015 af Camilla4500 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej. Jeg skal løse denne gåde. Er der nogle der kan hjælpe mig?

På en kristen efterskole for både katolikker og protestanter er der elever fra Danmark, Sverige og Norge. Af elev-statistikken fremgår, at der er

A:  141 kvindelige og 146 mandlige elever i alt.

B:  41 danske katolikker.

C:  111 elever fra Norge.

D:  dobbelt så mange danske kvindelige protestanter som der er svenske mandlige protestanter.

E:  37 mandlige katolikker fra Sverige.

F:  ligemangedanskemændogsvenskekvinderblandteleverne.

G:  lige mange katolikker fra Sverige og protestanter fra Norge blandt kvinderne.

H:  132 protestanter.

I:  dobbelt så mange svenske som norske katolikker.

J:  40 kvindelige elever fra Danmark.

Hvor mange mandlige protestanter er der fra Danmark? __________________


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2015 af SuneChr

SP 0602152029.PNG

Vedhæftet fil:SP 0602152029.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Her er lidt til at komme i gang.

Af A finder man det samlede antal elever til 141+146 = 287
Af H finder man så det samlede antal katolikker til 287-132 = 155
Af B finder man det samlede antal katolikker fra Sverige og Norge: 155-41 = 114
Af I finder man antal katolikker i Sverige og Norge ved forholdet 2:1, dvs. S-katolikker 76, N-katolikker 38
Af C finder man antallet af protestanter fra Norge 111-38 = 73
Af E finder man antal kvindelige katolikker fra Sverige 76-37 = 39
Af G finder man antal kvindelige protestanter fra Norge = 39
Antallet af mandlige protestanter fra Norge er da 73-39 = 34


Svar #3
06. februar 2015 af Camilla4500 (Slettet)

Mange tak for hjælpen. Har fået løst den nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2019 af gosch123

hvad gav svaret?


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.