Matematik

Procentregning

08. februar 2015 af Colaa (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!

Jeg er i gang med en problemregning. Dog er jeg gået lidt i stå.

Jeg kan ikke svare på følgende 2 opgaver:

I 1995 var der 275000 norske turister i Danmark.

I 1996 var der 316000 norske turister i Danmark.

I 1997 var der 352000 norske turister i Danmark.

1) - Hvor mange procent er besøgstallet steget fra 1996 til 1997?

2) - Både i 1995 og 1996 var der 4% af nordmændene, der overnattede på vandrehjem. Vis, at antallet, der overnattede i de to år, var forskelligt. 

Jeg håber i kan hjælpe mig.

 - Tak på forhånd :)


Svar #1
08. februar 2015 af Colaa (Slettet)

 

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2015 af Stats

((352000-316000)/316000)·100 = 11,39% (Er problemregning ikke uden lommeregner ?)

0.04·275000 = 11000  eller (275000/100)*4 = 2750*4 = 11000
0.04·316000 = 12640  eller (316000/100)*4 = 3160*4 = 12640

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2015 af mathon

Stigning fra 1996 til 1997:              

                             1+r=\frac{352000}{316000}=1,11392

                             r=0,11392=11,392\%


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2015 af mathon

2) - Både i 1995 og 1996 var der 4% af nordmændene, der overnattede på vandrehjem. Vis, at antallet, der overnattede i de to år, var forskelligt.

                           \begin{matrix} 1995\! \! :\; \; \; 275.000\cdot 0,04=11.000\\1996\! \! :\; \; \; 316000\cdot 0,04=12.640 \end{matrix}


Svar #5
09. februar 2015 af Colaa (Slettet)

Tusinde tak, i har været en stor hjælp :D (Og smatty man må gerne bruge lommeregner)


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.