Fysik

Beregn energitilførelse

08. februar 2015 af Saboli88 (Slettet) - Niveau: B-niveau

45,0g is ved -16 grader skal opvarmes til 5,0 grader.

Hvor meget energi skal der tilføres? (Husk, at der er tre processer)

Jeg kan ikke rigtigt overskue disse processer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2015 af mathon

energitilførsel    =    opvarmning af is    +    smeltning af is    +   opvarmning af smeltevand


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2015 af mathon

energitilførsel    =   opvarmning af is              +    smeltning af is     +     opvarmning af smeltevand

                             \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! (45\; g)\cdot \left (2{,}0\; \frac{J}{g\cdot C} \right )\cdot \left ( 16\; C \right )\; \; \; \; +\; \; \; \; (45\; g)\cdot \left ( 334\; \frac{J}{g} \right )\; \; \; \; +\; \; \; \; (45\; g)\cdot \left ( 4,218\; \frac{J}{g\cdot C} \right )\cdot (5\; C)                     


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2015 af mathon

ved 0°C er vands specifikke varmekapacitet 4,218\; \frac{kJ}{kg\cdot K}


Skriv et svar til: Beregn energitilførelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.