Matematik

Svar på gåde!!

09. februar 2015 af carolinefals31 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Nogen der kan regne ud hvordan dette kan lade sig gøre?

Du finder en trøje til 97 kr., men har ingen penge. Du låner derfor 50 kr. af din mor og 50 kr. af din far (50 + 50 = 100).
Du køber trøjen og får 3 kr. tilbage. Du giver 1 kr. tilbage til din mor og 1 kr. tilbage til din far og beholder 1 kr. selv.
Du skylder derfor din mor 49 kr. og din far 49 kr. 49 + 49 = 98 + din 1 krone = 99 kr.
Hvor er den sidste krone blevet af?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2015 af peter lind

Du har lånt 49 kr+49 kr = 98 kr. De 97 kr. har du brugt på trøjen. Den sidste krone har du beholdt


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2016 af Simo030h (Slettet)

Du skylder din far 49 kr og din mor 49 kr. 49 + 49 = 98 og du beholdte en krone selv 49 + 49 +din ene krone = 99. Den sidste krone er delt mellem mor og far. Den ene krone han har beholdt, er det fra prisen på trøjen til det skyldige beløb. Ikke fra det skyldige beløb til start lånebeløbet. 

100 kr. 
-----> 2 kr. til forældre 
98 kr. (49 x 2) 
-----> 1 kr. til sig selv 
97 kr. som er prisen på trøjen. 


Skriv et svar til: Svar på gåde!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.