Matematik

Matematik spørgsmål HJÆLP!

10. februar 2015 af GT18 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle! jeg har lige to spørgsmål, som jeg ikke helt kan finde svaret til:

Opg: I en kasse sodavand er der 14 stk, hvoraf de 6 er colaer, og de 8 er appelsinvand. Hvad er sandsynligheden for at tage:

a. to appelsindvand?

b. to colaer?

Håber I vil hjælpe, tak på forhånd!:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2015 af mathon

                p(2\: appelsinvand)=\frac{\binom{8}{2}}{\binom{14}{2}}=\frac{28}{91}

                p(2\: cola)=\frac{\binom{6}{2}}{\binom{14}{2}}=\frac{15}{91}


Skriv et svar til: Matematik spørgsmål HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.