Matematik

Spørgsmål omkring RSA-kryptering med store og små bokse.

10. februar 2015 af ChemIdiot (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 

Jeg er i gang med at kryptere mit navn, Niklas og har givet mine bogstaver tal så

N=14, I=09, K=11, L=12, A=01 og S=19.

Min offentlige nøgle er (1111,3)

Umiddelbart ville jeg sætte det op i bokse:

1409   1112   0119
Men boksene kaldes m og det skal jo leve op til 0<m<n, hvilket gør at de første 2 bokse ikke dur, derfor bliver jeg nødt til at sige

14 09 11 12 01 19.

Jeg kryptere N: 14^3 (mod 1111) = 522 (ingen problemer her).

problemet er når jeg vil kryptere I med tallet 09.

09^3 (mod 1111) = 729 (mod 1111). Jeg dividere 729 med 1111 og får ≈0,65. Ved at regne resten får jeg så 729.

Er I krypteret så bare 729? Jeg ville umiddelbart tro at tallet skulle være større me skulle være større end 1111, eller er det ligemeget?

Håber i kan hjælpe! 
Mvh
Niklas


Svar #1
11. februar 2015 af ChemIdiot (Slettet)

Jeg har lige krypteret A på denne måde og får så 01^3 (mod 1111) = 1. Kan det være rigtigt det skal gøres sådan her?

Eller kan jeg lave forskellige størrelser bokse. 

F.eks.:
14   0911   12   0119
Kan jeg gøre det sådan her? 


Skriv et svar til: Spørgsmål omkring RSA-kryptering med store og små bokse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.