Matematik

Bestem integralet

11. februar 2015 af SofiaLassen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har følgende integral, jeg skal bestemme. Er der nogle, der kan hjælpe mig?

Har vedhæftet integralet.

Vedhæftet fil: inte.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2015 af SuneChr

Man ser straks, at nævnerens differentialkvotient er lig med tælleren.
Substitution.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2015 af Galo1s (Slettet)

Prøv at benytte integration ved substitution (u=2x^(2)+3).


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2015 af mathon

med
                        2x^2+3=\mathbf {\color{Red} u>0}  og dermed   4xdx=du
har du
                            \! \! \! \! \! \! \! \int \frac{4x}{2x^2+3}dx=\int \frac{1}{2x^2+3}\left (4xdx \right )=\int \frac{1}{u}du=\ln\left ( u \right )+k=\ln\left (2x^2+3 \right )+k
 


Skriv et svar til: Bestem integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.