Kemi

Afstemning - Tollens reagens på en aldehyd

11. februar 2015 af Falaffel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen 

Sidder og skal til at afstemme en reaktion mellem Pentanol hvor der er blevet foretaget Tollens test. 

Af min lære fik jeg af vide at denne ikke var afstemt, men ved ikke lige hvor jeg skal begynde. Reaktionen er vedhæftet som billede. Den skal afleveres imorgen 

Tak på forhånd 

Vedhæftet fil: mmm.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2015 af LubDub (Slettet)

afstem

                  R-CHO (aq)      +     Ag+ (aq)     ----->     R-COO- (aq)     +      Ag (s)   

                                                                                          hvor R = CH3CH2CH2CH2


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2015 af LubDub (Slettet)

som også kan skrives på formen

   R-CHO (aq)     +     Ag(NH3)2+      +     OH-     ----->     R-COO-     +      Ag     +     NH3     +     H2O
                                                                                                                                                         ej afstemt 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2015 af LubDub (Slettet)

                            pentanol = / = pentanal


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2015 af Soeffi

Du har

C_{4}H_{9}\overset{+1}{C}HO +\overset{+1}{Ag^{+} }\overset{basisk}{\rightarrow }C_{4}H_{9}\overset{+3}{C}OO^{-}+\overset{0}{Ag}

Du afstemmer op og nedgang

C_{4}H_{9}\overset{+1}{C}HO +2\overset{+1}{Ag^{+} }\overset{basisk}{\rightarrow }C_{4}H_{9}\overset{+3}{C}OO^{-}+2\overset{0}{Ag}

Ladning afstemmes med OH-

C_{4}H_{9}\overset{+1}{C}HO +2\overset{+1}{Ag^{+} } +3OH^{-}\rightarrow C_{4}H_{9}\overset{+3}{C}OO^{-}+2\overset{0}{Ag}

O og H afstemmes med H2O

C_{4}H_{9}\overset{+1}{C}HO +2\overset{+1}{Ag^{+} } +3OH^{-}\rightarrow C_{4}H_{9}\overset{+3}{C}OO^{-}+2\overset{0}{Ag}+2H_{2}O


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2015 af LubDub (Slettet)

eller

  R-CHO (aq)   +   2 Ag(NH3)2+ (aq)   +   3 OH(aq)   --->   R-COO- (aq)   +   2 Ag (s)   +   4 NH3 (aq)   +   2 H2O (l)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2015 af LubDub (Slettet)

Det er værd at have i mente, at i en basisk opløsning med Ag+ vil der udfældes Ag2O (sølvoxid)

     2 Ag+ (aq)     +     2 OH- (aq)     ----->     Ag2O (s)      +     H2O (l)

Dette undgås her ved at tilsætte ammoniak:

     Ag+ (aq)     +     2 NH3 (aq)     ----->     Ag(NH3)2+ (aq)

Så når man vælger at udelade NH3 i reaktionsligningen, så skal man huske, at det altså er til stede i opløsningen


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. februar 2015 af Soeffi

#7
Det tænkte jeg ikke på, men jeg tror, at den kan reddes...
#5

C_{4}H_{9}\overset{+1}{C}HO +\overset{+1}{Ag^{+} }\overset{NH_{3}}{\rightarrow }C_{4}H_{9}\overset{+3}{C}OO^{-}+\overset{0}{Ag}

C_{4}H_{9}\overset{+1}{C}HO +2\overset{+1}{Ag^{+} }\overset{NH_{3}}{\rightarrow }C_{4}H_{9}\overset{+3}{C}OO^{-}+2\overset{0}{Ag}

C_{4}H_{9}\overset{+1}{C}HO +2\overset{+1}{Ag^{+} } +3OH^{-}\overset{NH_{3}}{\rightarrow }C_{4}H_{9}\overset{+3}{C}OO^{-}+2\overset{0}{Ag}

C_{4}H_{9}\overset{+1}{C}HO +2\overset{+1}{Ag^{+} } +3OH^{-}\overset{NH_{3}}{\rightarrow }C_{4}H_{9}\overset{+3}{C}OO^{-}+2\overset{0}{Ag}+2H_{2}O

Du kan kan angive stoffer, der skal være til stede over reaktionspilen.


Skriv et svar til: Afstemning - Tollens reagens på en aldehyd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.