Matematik

bestemme stamfunktion

11. februar 2015 af rinaholm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Giver det her mening ?

En funktion f er givet ved 
             f(x)= ((5)/(x))+6x^(2),x>0
a) Bestem den stamfunktion  til f, hvis graf går gennem punktet P(2,3)
F(x)=x^-5+6*((1)/(3))x^(3)
f(x)=5*ln(x)+2*x^(3)+k ? f(x)=5*ln(x)+2*x^(3)+k
3=5*ln(x)+2*2^(3)+k ? 3=5*ln(x)+k+16


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Stamfunktionen som du kalder F(x) er ikke korrekt. Det du derefter kalder f(x) ser ud til at være en stamfunktion til f(x).

        f(x) = 5/x + 6x2 , x > 0

        F(x) = ∫ f(x) dx = 5·ln(x) + 2x3 + k

Bestem så konstanten k, så at F(2) = 3 , dvs. løs ligningen

        5·ln(2) + 2·23 + k = 3


Skriv et svar til: bestemme stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.