Fysik

Luftmodstand på bil

12. februar 2015 af mbn89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bil kører med en konstant fart af 100 k/h ud af en landevej. Motoren yder et arbejde med effekten 22,8 kW. Af denne effekt bruges 82% til at overvinde luftmodstanden på bilen. Beregn størrelsen af luftmodstanden på bilen.

a=1,9 m/s2  m=1350 kg

Hvordan beregner jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er a?


Svar #2
12. februar 2015 af mbn89 (Slettet)

accelerationen


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvilken acceleration? Bilen kører med konstant fart.


Svar #4
12. februar 2015 af mbn89 (Slettet)

Fra et tidligere spørgsmål skulle jeg udregne den resulterende kraft under accelerationen. Det blev til 2565 N. Så skulle udregne accelerationen, før jeg kunne finde den resulterende kraft. Men i dette spørgsmål holder bilen en konstant fart på 100 Km/h. Tænkte bare at det var en god oplysning at have, ved jo ikke hvordan jeg regner det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den oplysning skal så ikke bruges til noget her.

Benyt, at ved konstant hastighed v er effekten    P = F·v .  Beregn effekten i overvindelsen af luftmodstanden og divider den med hastigheden.


Svar #6
12. februar 2015 af mbn89 (Slettet)

Ok, skal jeg bruge den resulterende kraft jeg udregnede tidligere? I så fald får jeg 71230 J. Tager jeg så bare 82% af det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, du skal bruge oplysningen om effekten, som forklaret i #5.

        Fluft = 0,82·P/v


Svar #8
12. februar 2015 af mbn89 (Slettet)

Ok, hvad er de 0,82?

P er de 22,8 kW så?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er oplyst, at 82% af effekten bruges til at overvinde luftmodstanden.

Ja, den ydede effekt er 22,8 kW.


Svar #10
12. februar 2015 af mbn89 (Slettet)

Ok tak. Bliver det mit endelige resultat så?


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det må man da håbe -- som svar på det stillede spørgsmål.


Svar #12
12. februar 2015 af mbn89 (Slettet)

ok, jeg får et resultat der 0,67

Er det rigtigt? Og er enheden N?


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, det er ikke korrekt. Effekten er 22,8 kW , hastigheden er 100 km/h = (100/3,6) m/s .


Svar #14
12. februar 2015 af mbn89 (Slettet)

Ok, skal jeg regne i W så? Jeg har omregnet hastigheden


Svar #15
13. februar 2015 af mbn89 (Slettet)

Hvis jeg regner i W, får jeg et resultat der hedder 673,24

men kommer til at tænke på, om jeg skal sige 0,82 * (22800/27,77) eller om jeg skal sige

(0,82 * 22800)/27,77?


Brugbart svar (0)

Svar #16
13. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#15

Du bør vide, at faktorernes orden er ligegyldig. Resultatet skal have en enhed.


Svar #17
13. februar 2015 af mbn89 (Slettet)

Det vidste jeg så ikke.

Ja men er i tvivl, er det N?


Brugbart svar (0)

Svar #18
13. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, når alle størrelserne indsættes i SI-enheder, kommer resultatet ud i SI-enheden for kraft.


Svar #19
13. februar 2015 af mbn89 (Slettet)

Tak skal du have. Måske vil du også hjælpe mig med det sidste spørgsmål i den opgave?

Den lyder: Motoren bruger 1 liter benzin for at udføre et arbejde på 7,8 MJ

Hvor langt kører bilen med den konstante fart 100 km/h på 1 liter benzin?


Brugbart svar (0)

Svar #20
13. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#19

Man kender den ydede effekt P. Beregn, hvor lang tid det tager at udføre det nævnte arbejde med denne effekt. Beregn så, hvor langt bilen kører i dette tidsrum.


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 43 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.