Matematik

Bestem værdier af t, hvor stedvektoren og tangentvektoren er vinkelrette på hinanden.

12. februar 2015 af Krinne1996 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Overskriften siger meget sig selv... Jeg har en opgave hvor jeg er blevet givet en vektorfunktion r(t):

x(t)=0,5+cos(t)

y(t)=sin(t)+cos(t)

Jeg bliver så bedt om at bestemme de værdier af t, hvor stedvektoren og tangentvektoren er vinkelrette på hinanden. 

Jeg er for det første i tvivl om hvad en tangentvektor er, er det det samme som retningsvektoren? altså r'?

Og hvad mener de med "stedvektoren" for en stedvektor kræver da et punkt ikke? men hvilket punkt skal jeg finde stedvektoren til?

På forhånd tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Tænk på vektorfunktionen som stedvektoren til en partikel, der bevæger sig med tiden. Stedvektoren er r(t) , tangentvektoren er hastighedsvektoren r '(t) . Løs ligningen

       r(t) • r '(t) = 0 .


Skriv et svar til: Bestem værdier af t, hvor stedvektoren og tangentvektoren er vinkelrette på hinanden.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.