Fysik

bestem trykket i dybden

13. februar 2015 af pnorgren2014 (Slettet) - Niveau: C-niveau

for en bestemt væskesøjle er sammenhængen mellem trykket p og dybden d under væskens overflade givet ved:

p = 0,087 * d + 1,113

trykket måles i bar og dybden i metet.

A, Bestem trykket i dybden 9,0m og bestem den dybde, hvor trykket er 2,0 bar

b, gør rede for hvad konstanterne i ligningen fortæller om trykket i væskesøjlen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2015 af mathon

                 p(d)=\left (0,087\; \frac{bar}{m} \right )\cdot d+1,113\; bar

A)
                  beregn
                                           p(9,0\; m)=\left (0,087\; \frac{bar}{m} \right )\cdot \left (0,9\; m \right )+1,113\; bar

          og
                  Løs mht d
                                           2,0\; bar=\left (0,087\; \frac{bar}{m} \right )\cdot d+1,113\; bar


Svar #2
13. februar 2015 af pnorgren2014 (Slettet)

forstår ikke svaret på dybden ved 2 bar


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2015 af mathon

                                          2,0\; bar=\left (0,087\; \frac{bar}{m} \right )\cdot d+1,113\; bar

                                          \left ( 2,0-1,113 \right )bar=\left ( 0,087\; \frac{bar}{m} \right )\cdot d

                                          d=\frac{\left ( 2,0-1,113 \right )bar}{ 0,087\; \frac{bar}{m}}


Svar #4
13. februar 2015 af pnorgren2014 (Slettet)

Ah ja okay. Mange tak,

Og redegørelsen for konstanterne er 0,087 er bar pr meter og 1,113 er overflade trykket? Eller

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2015 af mathon

     Ja


Skriv et svar til: bestem trykket i dybden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.