Matematik

Matematik hjælp vedr. linear algebra

14. februar 2015 af clauskoch (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående


Svar #1
14. februar 2015 af clauskoch (Slettet)

Jeg ved at der ingen løstning er ved -3a-b+c\neq 0

og uendlig mange løsninger når  -3a-b+c=0

og der er ikke en præcis løsning 

men hvordan finder jeg den fuldstændige løsning? er der en god måde i maple?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan skal matricen forstås? Er den 5. række højresiden af ligningssystemet, s9 der er tale om et system af 3 ligninger med 4 ubekendte?


Svar #3
15. februar 2015 af clauskoch (Slettet)

3 ligninger med 4 ubekendte 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

De tre ligninger er så

        x1 - x2        -7x4 = -2a - 3b
                    x3 + 3x4 = a + b
                             0   = -3a - b + c

Her kan man så benytte x1 og x2 som parametre og har så løsningen

        x1 = s
        x2 = t
        x3 = (3/7)s - (3/7)t + (1/7)·(a-2b)
        x4 = -(1/7)s + (1/7)t + (1/7)·(2a+3b)

hvor  s,t ∈ R , med betingelsen   3a+b = c .


Svar #5
15. februar 2015 af clauskoch (Slettet)

okay mange tak hjælp meget !!! :)


Skriv et svar til: Matematik hjælp vedr. linear algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.