Fysik

Beregning af isflage.

14. februar 2015 af Karld323 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En isflage på 57 m^3 flyder på overfladen af en sø, som er lavet af saltvand. Hvor meget vil stikke op? Mit første bud var:

Vi begynder med at beregne massen af is:

m = p * V = 920 kg/m^3 * 57 m^3 = 52440 kg

Derefter bliver tyngdekraften nu:

F = m * g = 52440 kg * 9,82 N/kg = 514960,8 N

Derefter beregn volumen af hvor meget der stikker op. 

V = Fop / Psaltvand * g

V = 514960,8 N / 1030 kg/m^3 * 9,82 N/Kg = 50,9 m^3

Dog skal facit være 6,1 m^3, så mit bud er nok forkert. Nogle forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2015 af peter lind

Det du beregner er den del, der stikker ned under vandet


Svar #2
14. februar 2015 af Karld323 (Slettet)

Hvordan beregner jeg den del, der stikker op?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2015 af peter lind

Isens rumfang minus det der stikker under vandet


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2015 af mathon

              Tyngden af den fortrængte saltvandsmængde = opdriften = tyngden af isen

                                 V_{under}\cdot \varrho _{saltvand}\cdot g                        =            V\cdot \varrho _{is}\cdot g              

                                 V_{under}\cdot \varrho _{saltvand}=V\cdot \varrho _{is}              

                                  V_{under}=\frac{\varrho _{is}}{\varrho _{saltvand}}\cdot V

                                  V_{under}=\frac{0,917\; \frac{g}{mL}}{1,03\; \frac{g}{mL}}\cdot\left ( 57\; m^3 \right )

                                  V_{over}=\left (57\; m^3 \right )-V_{under}

                                              


Skriv et svar til: Beregning af isflage.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.