Matematik

Overfladeareal

14. februar 2015 af Emiliehb98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle :)

Håber i kan hjælpe mig

Opgaven lyder:

Overfladearealet af en kegleformet beholder med et rumfang på 0,5 m3 er bestemt ved:

O(x) = √(2,25/x^2 +π^2 ) · x^4
, hvor O(x) = Overfladearealet målt i m2
x = radius målt i meter.

a) Bestem radius x så overfladearealet bliver mindst muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Find minimum for O(x) ved at løse ligningen O '(x) = 0 .


Svar #2
15. februar 2015 af Emiliehb98 (Slettet)

Når jeg har gjort det, hvad gør jeg så? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt fortegnsvariationen for O '(x) til at vise at der er tale om et minimum.

Skriv et svar til: Overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.