Matematik

Hjælp :O ! løse ligningen 5(sin(x) )^2+8=10

15. februar 2015 af xi3t (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey allesammen,

havde brug for hjælp til at få løst denne ligning der ligger i intervallet [0;2π]

ligningen er  5(sin(x) )^2+8=10

2 Derudover havde jeg brug for hjælp til en given funktion: f(x)= 1−cos(x) x∈[ 0;2π ]

som jeg skal løse følgende ligninger til f(x)=0 og f(x) 2cos(x)

Gerne med udregninger(ikke for copy paste) men mere for forståelsen!


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2015 af peter lind

I den første flyt de 8 over på højre side

Divider ligningen med 5.

I den anden isoler cos(x)


Svar #2
16. februar 2015 af xi3t (Slettet)

mange tak for hjælpen peter memn kunne du uddybe 2'ern.

en given funktion: f(x)= 1−cos(x) x∈[ 0;2π ]

som jeg skal løse følgende ligning til f(x)=0

Hvordan skal jeg isolere cos(x) i denne sammenhæng :O


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2015 af peter lind

1-cos(x) = 0 <=> cos(x) = 1.

Hvis du ser tilbage på definitionen af cosinus kan du der let se hvad løsningerne er. Lidt mere besværligt kan det slås op på en lommeregner


Svar #4
16. februar 2015 af xi3t (Slettet)

okay, har prøvet at lave denne her, kan det passe det dette er resultatet:

f(x)=0,5

f(0,5)=1-cos(x)=0,5

cos^(-1)?0.5=1.04


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2015 af peter lind

ja


Svar #6
16. februar 2015 af xi3t (Slettet)

Okay, nu har jeg forstået det, mange tak for hjælpen peter :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man skal løse ligningen

        f(x) = 1 - cos(x) = 1/2

i intervallet [0;2π] , skal man altså løse ligningen cos(x) = 1/2 i intervallet [0;2π] . Her bør man angive løsningen mere eksakt som

        x = π/3  ∨  x = 2π - (π/3) = 5π/3  .


Skriv et svar til: Hjælp :O ! løse ligningen 5(sin(x) )^2+8=10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.