Fysik

Beregne r1 og r2

18. februar 2015 af FCBARCELONA12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan forklare mig hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2015 af mathon

Spænsingsfaldet over parallelforbindelsen skal være 4 V.

Spænsingsfaldet over R2 skal være 2 V.

Spænsingsfaldet over R1 skal være 1 V.


Svar #2
18. februar 2015 af FCBARCELONA12 (Slettet)

Hvordan regnede du det ud


Svar #3
19. februar 2015 af FCBARCELONA12 (Slettet)

op


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2015 af hesch (Slettet)

#2:  Kredsløbet er så simpelt, at du kan se det intuitivt:  Spændingsfaldet over hver af dioderne er 2V:

UD1 = UD2 = UD3 = 2V.

Det ses også, at  UR1 + UD1 + UD2 = 5V     =>    UR1 = 1V

Og det ses, at    UR1 + UR2 + UD3 = 5V      =>    UR2 = 2V

Benyt nu Ohms lov til at bestemme  R1 og R2.     ( 5 mA gennem hver af dioderne ).


Svar #5
21. februar 2015 af FCBARCELONA12 (Slettet)

hvilken af omhs lov


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2015 af mathon

#5

                       R=\frac{U}{I}


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2015 af hesch (Slettet)

#5: Det er jo R, du skal finde, altså:

R = U / I


Svar #8
22. februar 2015 af FCBARCELONA12 (Slettet)

er det så:

2v / 5ma ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. februar 2015 af hesch (Slettet)

Ja, for R2, men da ikke for R1.

( og så skrives det:  2V / 5mA )


Svar #10
22. februar 2015 af FCBARCELONA12 (Slettet)

ok så r1 = 1V / 5 mA = 0,2 k

r2 = 2V / 5 mA = 0,4 k?

har jeg lavet noget forkert


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. februar 2015 af hesch (Slettet)

#10:  Kig på tegningen:  Hvad er strømmen gennem R1 ?


Svar #12
22. februar 2015 af FCBARCELONA12 (Slettet)

jeg er desværre blank :/


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. februar 2015 af hesch (Slettet)

#12:  Igennem D1 og D2 løber der 5mA.  Igennem D3 og dermed gennem R2 løber der 5mA ( D3 og R2 sidder i serie). Disse to strømme udgør tilsammen 10mA. Der er kun een strømvej, der kan levere denne strøm, og det er strømvejen gennem R1. Så

R1 = 1V / 10mA.

Sæt dig ind i Kirchhoffs strømlov ( Kirchhoffs 1. lov ).


Skriv et svar til: Beregne r1 og r2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.