Matematik

Rektangulær og polær form

18. februar 2015 af lalala1122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder fat i denne opgave
e^(1+0+i2Pi)/(1-3i)

skal have overstående i rektangulær og polær form


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2015 af peter lind

1/(1-3i)  = (1+3i)/[ (1-3i)(1+3i) ] = (1+3i/(1+9) = ...


Svar #2
18. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

kan du måske forklare det trin for trin 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2015 af peter lind

Jeg forlænger med (1+3i) altså ganger i tæller og nævner med det tal

Derefter bruger jeg i nævneren reglen om to tals sum* de samme to tals differens.

(1+3i)(1-3i) = 12-(3i)2 = 1+9 = 10


Svar #4
18. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

men på rektangulær for skal der også indgå et i? eller tager jeg fejl ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2015 af peter lind

Der er jo også tælleren


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk også, at

        e1+0+i·2π = e1 · e = e1 · 1 = e


Svar #7
19. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

så den kommer til at se sådan ud på rektangulær form
??
e/10 +3e/10i


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er korrekt. Man bør dog benytte parenteser for at tydeliggøre, hvad der divideres med, og hvad der ganges med.

    = e·(1 + 3i)/10 = (e/10) + (3e/10)·i


Svar #9
19. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

okaay :), kan du også forklare mig hvordan man får polær form 


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

For det komplekse tal

         z = x + iy

beregner man først modulus r = |z| = √(x2 + y2) , og derefter bestemmer man argumentet φ, hvis r > 0 , ved

        cos(φ) = x/r   og   sin(φ) = y/r .


Svar #11
19. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

skal jeg bruge e og 3e som mit x og y?


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, du har jo netop fundet at  x = e/10 og y = 3e/10 .


Svar #13
19. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

jeg får det her til at være længden, det ser bare ikke helt rigtigt ud


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du kan jo forenkle √(e2) . Lad være med at benytte en tilnærmet værdi for 1/√10 .


Svar #15
19. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

så resultater et 1/10+ √10?


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#15

Nej. Du skal bestemme fremstillingen for tallet  z = (e/10) + (3e/10)·i  på polær form. Følg fremgangsmåden i #10. Beregn først modulus

        r = |z| = |(e/10) + (3e/10)·i| = e·|(1/10) + (3/10)·i| = e · √((1/10)2 + (3/10)2) = e/√10 = (e/10)·√10

Prøv nu at beregne det komplekse tals argument φ .


Svar #17
19. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

 nu bliver jeg lidt i tvivl skal jeg ikke finde polær form ud fra denne e^(1+0+i2Pi)/(1-3i)?


Brugbart svar (0)

Svar #18
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

Du skal finde den polære form ud fra den forenklede rektangulære form. Benyt fremgangsmåden i #10.


Svar #19
19. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

Er ikke helt med på den her" φ" hvad svarer det til og hvad er mit r


Brugbart svar (0)

Svar #20
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#19

Den polære form for det komplekse tal   z = x + iy er

         z = r · e .

Her er r = |z| tallets modulus, og φ er tallets argument. Det må da alt sammen være beskrevet i din bog.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.