Matematik

Bestem areal af m - integral uden hjælpemidler

19. februar 2015 af cikke (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med den vedhæftede opgave. Hvad er fremgangsmetoden her? Jeg kender jo de 2 x-koordinater 0 og 3. Men hvordan udregner jeg arealet uden hjælpemidler?

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: opg.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2015 af Therk

M = \int_0^3 f(x) \, \mathrm dx

Arealet, M, er altså integralet af funktionen over dit interval. Dvs. integrer f(x) og indsæt grænserne ved at huske at

\int_0^3 f(x) \, \mathrm dx = F(3)-F(0).


Svar #2
19. februar 2015 af cikke (Slettet)

Er dette så bare svaret:

M = \int_0^3 f(x) \, \mathrm dx


Svar #3
19. februar 2015 af cikke (Slettet)

Skal man sætte 3 og 0 ind som x?

-3^2+3*3=18

-0^2+3*0=0 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2015 af PeterValberg

Nej du skal bestemme stamfunktionen til f og indsætte i den

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2015 af PeterValberg

se video nr. 8 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk
Den gennemgår faktisk netop din opgave :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
19. februar 2015 af cikke (Slettet)

#4

Nej du skal bestemme stamfunktionen til f og indsætte i den

Er stamfunktionen: -2*x+1*x^1.5 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2015 af PeterValberg

#6 se den video, du fik et link til #5, - det er netop din opgave, videoen omhandler

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
19. februar 2015 af cikke (Slettet)

Efter jeg har set videoen får jeg dette:

integrer: -1/3*x^3+3*1/2*x^2

reducer: -x+1.5*x^2


Svar #9
19. februar 2015 af cikke (Slettet)

Har nu set den rigtige video... haha

Kan godt forstå det nu. Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. februar 2015 af Therk

Resultatet er et tal.


Skriv et svar til: Bestem areal af m - integral uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.