Matematik

Omskrive til cirklens ligning

20. februar 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal omskrive ligningen herunder til cirklens ligning:

x^{2}+4x+y^{2}-6y+9=0

Hvordan gør jeg dette?

Mvh. Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2015 af mathon

            x^2+4x=\mathbf{\color{Red} (x+2)^2-4}

            y^2-6y=\mathbf {\color{Blue} (y-3)^2-9}

            (x+2)^2-4+(y-3)^2-9+9=0

            (x-(-2))^2+(y-3)^2=2^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2015 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 30 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk
ca. 2 min 50 sek "inde i" videoen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
20. februar 2015 af Arccossintan (Slettet)

Tak for hjælpen!


Svar #4
20. februar 2015 af Arccossintan (Slettet)

Lige for at være sikker; er resultatet herunder korrekt?

(x-2)^{2}+(y-3)^{2}=4^{2}


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2015 af mathon

Nej

               (x\mathbf { \color{Red} +}2)^{2}+(y-3)^{2}=\mathbf{\color{Blue} 2}^{2}


Svar #6
20. februar 2015 af Arccossintan (Slettet)

Åh ja, tak!


Svar #7
20. februar 2015 af Arccossintan (Slettet)

Men er

 (y-3)^{2} = y^{2}+9-6y ?

Altså skal 9 ikke være positiv og ikke negativ?


Svar #8
20. februar 2015 af Arccossintan (Slettet)

-3^{^{2}}=-9

(-3)^{2} = 9

Så er dette vel forklaringen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. februar 2015 af mathon

Ja
         (y-3)^{2} = y^{2}+9-6y


Skriv et svar til: Omskrive til cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.