Matematik

Matematikaflevering - har jeg beregnet rigtigt?

20. februar 2015 af Dian123 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave for, som jeg har vedhæftet

Jeg er blot lidt i tvivl om jeg har beregnet rigtigt. Jeg får følgende svar:

2'eren: Her skriver mit regneprogram: x=−4. or x=0. or x=4.. Vil det sige at når f(x)=0 så vil x være en af de tre? Og skal jeg i øvrigt vise det eller noget i den stil, ved monotoniforhold eller er dette simpelthen svaret på opgaven?

3'eren: f'(x) = ((1.06066*(x^(2)-5.33333))/(√(x*(x^(2)-16.))))

4'eren= f'x= 0 giver følgende:  ((1.06066*(x^(2)-5.33333))/(√(x*(x^(2)-16.))))=0

Jeg er i tvivl om det er mig der er helt gal på den eller om det er rigtigt nok beregnet, så hvis nogen lige vil regne efter... og evt. lige hjælpe med den sidste opgave

på forhånd tak


Svar #1
20. februar 2015 af Dian123

Her er opgaven

Vedhæftet fil:opg 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2015 af mathon

        \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! f{\, }'(x)=\frac{1}{2\sqrt{\frac{1}{2}x^3-8x}}\cdot \left ( {\frac{1}{2}x^3-8x} \right )'=\frac{\frac{3}{2}x^2-8}{2\sqrt{\frac{1}{2}x^3-8x}}=\frac{3x^2-16}{\sqrt{8x^3-128x}}\; \; \; \; -4<x<0\; \; \vee \; \; x>4


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2015 af Soeffi


Svar #4
20. februar 2015 af Dian123

#2 Kan du forklare hvad det er du gør? Jeg er ikke sikker på at jeg forstår det


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:fx_graf.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2015 af mathon

4.

                           f{\, }'(x)=\frac{3x^2-16}{\sqrt{8x^3-128x}}\; \; \; \; -4<x<0\; \; \vee \; \; x>4

                           0=\frac{3x^2-16}{\sqrt{8x^3-128x}}
kræver
                           3x^2-16=0\; \; \; \; -4<x<0\; \; \vee \; \; x>4

                                 x=-\frac{4}{3}\sqrt{3}\approx -2,3094


Svar #7
20. februar 2015 af Dian123

#5 tak! Sådan ser min graf også ud :)

#6

Jeg forstår det ikke helt, er det 3'eren du hjælper med? Altså finde f'(x) ? Så skal jeg vel bare differentiere og ikke finde x.. og når jeg gør det på mit regneporgram får jeg ((1.06066*(x^(2)-5.33333))/(√(x*(x^(2)-16.))))

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. februar 2015 af mathon

5.
        tangentligning:
                                  y=f{\, }'(5)\cdot (x-5)+f(5)


Svar #9
20. februar 2015 af Dian123

#6

Beklager, det var vist bare lige mig der rodede lidt rundt med udregningerne! til nr. 4 får jeg nu også x=−2.3094 v x=2.3094 :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. februar 2015 af mathon

       tangentligning:
                                  y=\frac{59\sqrt{10}}{60}x-\frac{41}{12}


Svar #11
20. februar 2015 af Dian123

#10

Vil det sige y=3.10957*x-10.8044


Svar #12
20. februar 2015 af Dian123

Hvad med denne, skal jeg ligeledes gøre det på samme måde som i #8 ?

Vedhæftet fil:opg.png

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. februar 2015 af Soeffi

#9

#6

Beklager, det var vist bare lige mig der rodede lidt rundt med udregningerne! til nr. 4 får jeg nu også x=−2.3094 v x=2.3094 :)

Husk, at funktionen ikke er defineret for 0 < x < 4


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. februar 2015 af Soeffi

#12

Hvad med denne, skal jeg ligeledes gøre det på samme måde som i #8 ?

Tangenten bliver

y=P_{1}'(-4)(x+4)+P_{1}(-4)


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. februar 2015 af mathon

#14
                                             f(x)=0,8x^2+2x+5
tangentligning for x = -4

                                             y=f{\, }'(-4)\cdot (x-(-4))+f(-4)


Svar #16
20. februar 2015 af Dian123

Mange tak!:) Til #13 vil det så sige 2.3094?


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. februar 2015 af mathon

#16
                Nej det er forkert
                                                            -4<x<0\; \; \vee \; \; x>4
     så x kan derfor ikke være 2,3094


Skriv et svar til: Matematikaflevering - har jeg beregnet rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.