Matematik

OPTIMALE PRIS

21. februar 2015 af Gymgy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det gælder, at mængden af liter der sælges er:

M=2500*(11-p)

M er antal liter og p er prisen i kr pr litter

Supermarkedet køber mælken til 3 kr. pr liter.

a) Opstil et udtryk for supermarkedets omsætning/profit af letmælk som funktion af prisen. Find desuden den optimale pris. 

Jeg har prøvet mig frem og får udtrykket til 2500*(11-p)*p

HAr svært ved at forstå, hvordan jeg skal regne den optimale pris ud. Håber nogle kan hjælpe.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Hvis det er et udtryk for profit, skal du vel trække udgifter fra indtægter, således at udtrykket skal være:

Profit = 2500 * ( 11 - p ) * ( p - 3 ) = M * ( p - 3 )    Eller ?


Svar #2
21. februar 2015 af Gymgy (Slettet)

Hvad er den optimale pris så


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2015 af hesch (Slettet)

#2:  Gang parenteserne sammen i udtrykket i #1.

Du får så et 2. grads polynomium  (parablen vender grenene nedad). 

Find toppunktet i for denne parabel. Fx:

P(p) = ap2 + bp + c

ptop = -b / 2a     ( ptop er den optimale pris )

P(ptop) = den maximale profit.


Skriv et svar til: OPTIMALE PRIS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.