Matematik

Problemer med potens på lommeregner

22. februar 2015 af jeanluca (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Hvorfor får jeg -52 til -25 når jeg smider det ind i lommeregneren.

Når jeg skriver det ind således: (-5)2 så får jeg 25. Reglen hedder at - * - bliver til plus. Så de 25 burde være rigtigt. Hvorfor kan lommeregneren ikke regne dette uden parentes? Eller har jeg overset noget?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2015 af mathon

              -5^2=-(5\cdot 5)

              \left ( -5 \right )^2=(-5)(-5)=(-1)\cdot 5\cdot (-1)\cdot 5=(-1)^2\cdot 5^2=1\cdot 5^2=5^2

Bemærk hvilken betydning, parentesen har! Lommeregneren "gør", hvad den "bliver bedt om". Du skal kende forskellen i indtastning.


Svar #2
22. februar 2015 af jeanluca (Slettet)

Tjekker lige

Skriv et svar til: Problemer med potens på lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.