Matematik

sandsynlighed HJÆLP!

22. februar 2015 af GT18 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har lige et spørgsmål i matematik som jeg er lidt usikker på svaret, så jeg ville spørge om I ville hjælpe. Tusind tak på forhånd:)

Opgaven lyder således: Antag, at en familie planlægger, at de vil have tre børn.

Hvor stor er sandsynligheden for, at det bliver en dreng og to piger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2015 af peter lind

Antag at sandsynligheden for dren og pige er lige store. Så er p = ½. Du har så en binomialfordeling med n = 3, p = ½.

NB Det er ikke helt korrekt at sandsynligheden for dreng og pige er lige store.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2015 af Stats

#0

Betingelser for binomialfordelingen

1) Bernoulli forsøg (Sandt, falsk)
2) Fast sandsynlighedsparameter p (sand) og fast sandsynligheds parameter (1-p) (falsk).
3) n stokastiske uafhængige forsøg

Formlen for binomialfordelingen er:

P(X=x)=\binom{n}{x}p^x(1-p)^{n-x}

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: sandsynlighed HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.