Matematik

er LOST - en venlig sjæl hjælpe mig med min matematik aflevering?

23. februar 2015 af artoboy12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

det er hele opgave 5

fil vedhæftet. 

Vedhæftet fil: 1d aflevering 9 (2).docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2015 af mathon

opgave 5
   a)

                     \left |BH \right |=(38\; m)\cdot \sin(67^{\circ})

   b)
                     A_{facade}=\frac{1}{2}\cdot \left | BH \right |\cdot \left | AC \right |=\frac{1}{2}\cdot \left ( 38\; m \right )\cdot \sin(67^{\circ})\cdot 2\cdot \left ( 38\; m \right )\cdot \cos(67^{\circ})=

                                 \frac{1}{2}\cdot \left ( 38\; m \right )^2\cdot 2\cdot \sin(67^{\circ})\cdot \cos(67^{\circ})=\frac{1}{2}\cdot \left ( 38\; m \right )^2\cdot \sin(134^{\circ})

da
         2\sin(v)\cos(v)=\sin(2v)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:katedral.png

Svar #3
23. februar 2015 af artoboy12 (Slettet)

*mathan: jeg er ikke helt med i opgave b? kunne du evt. forklare ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

b) Arealet af trekant ABC er lig med

        T = (1/2)·hb·b = (1/2)·|BH|·|AC| .

Længden |BH| blev beregnet i spm a) til  |BH| = |AB|·sin(A)

Grundlinien |AC| er lig med 2·|AH|, da trekant ABC er en ligebenet trekant, og man har

        |AH| = |AB|·cos(A)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juli 2015 af Soeffi

CAS løsning...

Grundlinjen tegnes som en vandret linje (shift holdes nede). Linjen drejes derefter 67 grader om nederste venstre hjørne. En cirkel med radius 38 m tegnes med samme punkt som centrum. Skæringen mellem cirkel og drejet linje er trekantens toppunkt. En linje gennem toppunkt og vinkelret på grundlinje konstrueres. Dette er højden. Nederste venstre hjørne spejles i højden og man får nederste højre hjørne af trekanten.

Der tegnes en trekant med trekant-værktøjet udfra de fundne punkter og denne trekants areal måles. Der tegnes et linjestykke fra toppunkt til skæringspunktet af højde og grundlinje og linjestykkes længde måles.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juli 2015 af Soeffi

#5 Der tegnes en trekant med trekant-værktøjet udfra de fundne punkter og denne trekants areal måles. Der tegnes et linjestykke fra toppunkt til skæringspunktet af højde og grundlinje og linjestykkes længde måles.

Det lyder som dobbelt arbejde, men måleværktøjet virkede ikke på det, der allerede var tegnet.


Skriv et svar til: er LOST - en venlig sjæl hjælpe mig med min matematik aflevering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.