Matematik

Find sidelængden i en trekant

23. februar 2015 af IdaAndersen24 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har sidet og kæmpet lidt med den her opgave, men kan virkelig ikke se nogen løsning på den.

Nogen som kan hjælpe mig? :D

(Se billedet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2015 af Soeffi

.

Vedhæftet fil:trekantsproblem.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt udtrykket for trekantens areal

        T = (1/2)·hb·|AC| = (1/2)·|BC|·|AC|·sin(C)


Svar #3
23. februar 2015 af IdaAndersen24 (Slettet)

Skal jeg så flytte T over på den anden side, og AC over på den anden side?

Så: AC= (1/2*hb)/T


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, man skal isolere |AC|, men det skal så gøres korrekt:

        |AC| = 2T / hb = 2T / (|BC|·sin(C))


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. august 2015 af Soeffi

#0. CAS løsning med konstruktion og måling. Højden konstrueres og måles til 2,52; heraf findes IACI til : (8,4/2,52)·2 = 6,67.


Skriv et svar til: Find sidelængden i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.