Matematik

b) Hvornår er det årlige antal nye lungekræfttilfælde ifølge de to modeller ens for mænd og kvinder?

26. februar 2015 af livgc (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) Indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklingen i det årlige antal nye lungekræfttilfælde blandt kvinder i Danmark.

2038*(1.013)^(x) dette er mit svar på opgave a

b) Hvornår er det årlige antal nye lungekræfttilfælde ifølge de to modeller ens for mænd og kvinder?

I en anden model kan udviklingen i det årlige antal nye lungekræfttilfælde blandt mænd i Danmark beskrives ved 
               m(x)=2244*0.99^(x)
hvor m(x) er det årlige antal nye lungekræfttilfælde til tidspunktet x (målt i antal år efter 2010). 

hvordan skal jeg sætte de to formler op mod hianden på TI-Nspire???


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2015 af mandenmedleen1 (Slettet)

Sæt de to forskrifter lig hinanden og isoler for x.

På TI-Nspire skriver du følgende:

solve(2038*(1.013)^(x)=2244*0.99^(x),x) =

Herved fås et antal år efter 2010, hvor de to modeller grafisk skær hinanden!


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2015 af Topix (Slettet)

Velsagtens ved at indsætte dem i to koordinatsystemer? :) ... Hvis det er computersoftwaren kan du indsætte en grafside, og dobbeltklikke for at kunne skrive en forskrift for grafen, det kan du gøre to gange(bemærk at du nok bør zoome ud)


Svar #3
26. februar 2015 af livgc (Slettet)

mange tak til jer begge :)


Skriv et svar til: b) Hvornår er det årlige antal nye lungekræfttilfælde ifølge de to modeller ens for mænd og kvinder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.