Matematik

funktion, monotoniforhold, tangent

26. februar 2015 af livgc (Slettet) - Niveau: B-niveau

med hjælpremidler, bruger TI-nspire.

En funktion f er bestemt ved f(x)=18ln(x)−x2, x>0.

a)  Skitsér grafen for f .

b)  Bestem f ′(x) , og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1, f (1)).

c)  Bestem monotoniforholdene for f . 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

b) Benyt tangentligningen      y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)  med x0 = 1 .

c) Løs ligningen  f '(x) = 0 .


Skriv et svar til: funktion, monotoniforhold, tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.