Kemi

KEMI

01. marts 2015 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: C-niveau

Godmorgen, er der nogle som har mod på at hjælpe mig med disse opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2015 af mathon

a)    
       benyt
       http://www.endmemo.com/chem/mw.php


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2015 af LubDub (Slettet)

b)
       find det chirale C-atom


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2015 af LubDub (Slettet)

c)

     n(2-methylpropanal) = m(2-methylpropanal) / M(2-methylpropanal)

     n(valin) = x • n(2-methylpropanal)       hvor x er stofmængdeforholdet

     m(valin) = n(valin) • M(valin)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2015 af Soeffi


Svar #5
01. marts 2015 af Sneharusha (Slettet)

#3
Forstår ikke b'eren.

I c'erem er stofmængde forholdet ikkke 1?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2015 af Soeffi

#5

#3
Forstår ikke b'eren.

Ved du, hvad et kiralt C-atom er?


Svar #7
01. marts 2015 af Sneharusha (Slettet)

Nej, desværre #6


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2015 af Soeffi

.

Det midterste c-atom er (som det eneste) bundet til fire forskellige grupper i molekylet. Det gør, at det er kiralt, hvilket gør at grupperne kan arrangeres på to forskellige måder omkring atomet. Dette gør igen, at stoffet har to spejlbilledisomere former.

Vedhæftet fil:valin.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. marts 2015 af paaske1 (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Enantiomer


Svar #10
01. marts 2015 af Sneharusha (Slettet)

Hvordan er bundet til fire grupper. kan kun tælle op til 3 grupper.


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. marts 2015 af Soeffi

-H er den fjerde.


Svar #12
01. marts 2015 af Sneharusha (Slettet)

Tak.
Er dette rigtigt i c'eren:

 n2-methylpropanal = m2-methylpropanal / M2-methylpropanal

 nvalin = n2-methylpropanal  

 mvalin = nvalin * Mvalin


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. marts 2015 af LubDub (Slettet)

#12

    Er reaktionerne afstemte? Er der lige mange C'er, H'er osv. på begge sider af reaktionspilen?
    Hvis ja, så er det, du skriver, rigtigt


Skriv et svar til: KEMI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.