Matematik

Isolering af variabler

02. marts 2015 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Hvorfor er det ikke muligt at få det samme resultat, når man isolere siderne i cos, sin og tan i retvinklede trekanter?

Eksempel: tan(A) = a / b     jeg isolere a: b * tan(A) = a     men hvis jeg vil have a på venstre side af lighedstegnet: a = b / tan(A)

Hvad er rigtigt og forkert? 

Tak! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2015 af thomaslarsen92Arocket (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2015 af mette48 (Slettet)

tan(A) = a / b  ⇒ a=b*tanA                    ganger med b på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2015 af thomaslarsen92Arocket (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2015 af Galo1s (Slettet)

Så det spørgsmålet egentligt går på er, om b=a er det samme som a=b, hvilket jeg slet ikke kan forstå, der kan herske nogen som helst tvivl om i denne sammenhæng. 


Skriv et svar til: Isolering af variabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.