Fysik

En Elektron springer fra 4 til 2 energiniveau i et brintatom. Hjælp.

06. marts 2015 af julius11 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En Elektron springer fra 4 til 2 energiniveau i et brintatom.

1. Hvilken energi har fotonen som udsendes?

2. Hvilken bølgelængde har fotonen?

3. Er fotonen synlig? Hvorfor/Hvorfor ikke?

På forhånd mange tak.


Svar #1
06. marts 2015 af julius11 (Slettet)

Please hjælp inden for de næste 10 min

På Forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2015 af Heptan

Prøv at bruge formlen

ΔE = -hcR · (1/n2 - 1/n1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2015 af mathon

                            h\cdot c\cdot R_{db}=13,6057\; eV       


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2015 af mathon

1)

                   E_{foton}=\left ( 13,6057\; eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{{n_{2}}^{2}} -\frac{1}{{n_{1}}^{2}} \right )
                 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2015 af mathon

2)
              \lambda =\frac{1}{R_{db}}\cdot \frac{{n_{1}}^{2}\cdot {n_{2}}^{2}}{{n_{1}}^{2}-{n_{2}}^{2}}

\frac{1}{R_{db}}=91,1267\; nm


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2015 af mathon

                          

      1\; \mu m=1000\; nm


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2015 af Heptan

#4

1)

                   E_{foton}=\left ( 13,6057\; eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{{n_{2}}^{2}} -\frac{1}{{n_{1}}^{2}} \right )
                 

Skal der ikke være negativt fortegn, så fotonenergien bliver positiv?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2015 af mathon

                              E_{foton}=\left ( 13,6057\; eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{{n_{2}}^{2}} -\frac{1}{{n_{1}}^{2}} \right )=-\left ( 13,6057\; eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{{n_{1}}^{2}} -\frac{1}{{n_{2}}^{2}} \right )

alt efter hvilken betydning man tillægger n_{1} og n_{2}.


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. marts 2015 af mathon

Hydrogenatomet:

Dog matchende at i elektronafstanden \infty
er:
                          E=-\frac{h\cdot c\cdot R_{db}}{n^2}


Svar #10
08. marts 2015 af julius11 (Slettet)

Så svartet er? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. marts 2015 af mathon

#10

                    E_{foton}=\left ( 13,6057\; eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{{n_{2}}^{2}} -\frac{1}{{n_{1}}^{2}} \right )

                    E_{foton}=\left ( 13,6057\; eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{{2}^{2}} -\frac{1}{{4}^{2}} \right )

                    E_{foton}=\left ( 13,6057\; eV \right )\cdot\frac{3}{16}=2,55107\; eV=4,08726\cdot 10^{-19}\; J


Skriv et svar til: En Elektron springer fra 4 til 2 energiniveau i et brintatom. Hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.