Matematik

Overfladeareal- Hvordan?

06. marts 2015 af Mathildaa (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej. Jeg skal til at regne overfladearealet af en cylinder, og jeg har kigget på nettet, men der står alt muligt med den krumme overflade. Jeg har brug for HELE overfladen.

Jeg har set en video, og der står der at formlen er 2*pi*r*(h+r)

Og så har jeg set en anden video, hvor der står at man først skal finde den krumme overflade: 2*pi*r*h

og derefter pi*r*r og til sidst lægge dem sammen.

Er der nogle af dem der er rigtige, eller er det noget helt andet?

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2015 af LubDub (Slettet)

        Atotal = 2 • Acirkel + Acylinder

                = 2 • π • r2 + 2 • π • r • h        sæt 2 • π • r uden for parantes

                = 2 • π • r • (h + r)


Svar #2
06. marts 2015 af Mathildaa (Slettet)

Det her har forvirret mig alt for meget. For jeg prøver at bruge begge metoder, men der kommer to vidt forskellige svar:/


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2015 af LubDub (Slettet)

Overfladearealet af den krumme overflade er 2 • π • r • h.

Der er to endeflader på en cylinder med overfladearealet π • r2 hver.

Lægges det hele sammen fås 

                                      Atotal = 2 • π • r • (h + r)              jfr. #1


Svar #4
06. marts 2015 af Mathildaa (Slettet)

= 2 * pi * 3 *3 + 2 * pi* 3 * 7 =188,5

=2 * pi * 3 * (7+3) = 134,95


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2015 af LubDub (Slettet)

#4

    2 * pi * 3 * (7+3) = 188,50


Skriv et svar til: Overfladeareal- Hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.