Kemi

Kemi- syre base

07. marts 2015 af jan12344 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der kan hjælpe?

 Hydrazin, N2H4, er en base med basestyrkekonstanten Kb = 10–6,10 M, svarende til ligevægten:

N2H4 + H2O ? N2H5 + + HO–

Ligevægtskonstanten er K = 10–3,15 for reaktionen: N2H5 + + CH3CO2 ? N2H4 + CH3CO2H

4c) Beregn syrestyrkekonstanten, Ks´, for eddikesyre, CH3CO2H.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2015 af Heptan

Vi har en tekst editor, som både kan lave sænket og hævet skrift, pile osv.

Prøv at opskrive S/B reaktionerne for hver af stofferne, så vil du opdage at din reaktion er summen af disse.

Dit andet indlæg: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1580989


Svar #2
08. marts 2015 af jan12344 (Slettet)

Men jeg ender altid op med at jeg ikke kan finde værdien for CH3OO-. Hvis jeg isolerer og erstatter, mangler jeg en Kb værdi for  CH3COO- + H20=>CH3COO- +OH-. Denne plejer normalt bare at finde i en tabel og derved plejer opgaven at give god menning, men denne opgave er fra et eksamenssæt, så jeg må ikke anvende nogen hjælpemidler. Hvordan finder jeg denne uden en tabelværdi. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2015 af Heptan

Benyt at 

Kb · Ks = Kv


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2015 af Heptan

Det er netop den ubekendte, du kender to ligevægtskonstanter og skal beregne den tredje.


Svar #5
08. marts 2015 af jan12344 (Slettet)

Jeg er stadig ikke helt med. Jeg har vedhæftet hvad jeg er nåde frem til.

Vedhæftet fil:kkkkk.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2015 af Heptan


Svar #7
08. marts 2015 af jan12344 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. marts 2015 af Heptan

Du har lavet en fejl i linje 2. Der skal stå

\frac{[N_2H_4]}{[N_2H_5^+]}\cdot \frac{1}{[OH^-]}=\frac{1}{10^{-6,1}}

Den var lidt svær at finde...


Svar #9
08. marts 2015 af jan12344 (Slettet)

Ja. Det kan jeg godt se. Jeg har prøvet at regne vider, men jeg får stadig et alt for lille tal. 

Vedhæftet fil:hhhhhhhhhh.PNG

Svar #10
08. marts 2015 af jan12344 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. marts 2015 af Heptan

"alt for lille tal"

hvor meget synes du da det afviger fra tabelværdien?


Svar #12
08. marts 2015 af jan12344 (Slettet)

Nu ved jeg ikke hvad jeg skal kigge efter. Jeg gik udefra at jeg ville lande på ca. 1.8*10-5 for CH3COOH, men jeg får 5.7*10-10. Jeg får dog ligevægtudtrykket for CH3COOH/CH3COO- til at være rimelig tæt på 1.8*10-5, men hvorfor får jeg mere end det dobbelte af at regne vider. Er det fordi mit resultat er forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. marts 2015 af Heptan

Nej, du har bare beregnet det for den omvendte reaktion.

Benyt at 

Kb · Ks = Kv


Svar #14
08. marts 2015 af jan12344 (Slettet)

Hvad mener du med at jeg har beregnet det for den omvendte reaktion? Er det fordi at det er base strykekonstaten jeg er nået frem til for eddikesyre. (Hvilket ikke jeg ikke forstår.) Hvis dette er tilfældet er svaret: 10^(-14)/(5.696000000*10^(-10))=1.8*10^(-5). ELLER....?

resulatet ovenover passer ellers findt med tabelværdien. 

Jeg går udefra at der er en smarter måde at gøre det her på. Er der et trin i min udregning tideliger der kunne have taget højde for dette? 

                 


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. marts 2015 af Heptan

Ja, du har beregnet basestyrkekonstanten.

Men jeg ved ikke hvor du får tallet 5.696000000*10^(-10) fra, det er ikke den du har beregnet i dit billede, "hhhhhhhhhh.PNG"


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. marts 2015 af Heptan

Dit resultat (Kb) er ud for pil nr. 11. Resten er unødvendigt. Hvis man er god til ligevægtsberegninger, så kan man hurtigt se at

K_{s\ (CH_3CO_2H)} = K\cdot K_{s\ (N_2H_5^+)}

hvilket gør det en del nemmere, men man kan let komme til at bytte rundt på konstanterne.


Svar #17
08. marts 2015 af jan12344 (Slettet)

 #15. Meget det jeg har skrevet afspejler de sidste linjer i billedet "hhhhhhhhhh.PNG". Hvis du prøver at scrolle ned i linket, ville du finde 5.696000000*10^(-10) står i bunden. Jeg har vedhætet sidste del igen.

Vedhæftet fil:qqqqqqqqqqq.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #18
08. marts 2015 af Heptan

Hvorfor beregner du

-log([CH3COOH])

?


Svar #19
08. marts 2015 af jan12344 (Slettet)

Den bruger jeg heller ikke til noget andet et dobbelt tjek.(Jeg glemte at fjerne den.) Jeg ville bare se hvad pKs værdien var for min dengang antaget syrestrykekonstant (du sagde så senere at det er basestyrkekonstanten), da jeg ved at pks for eddike syre ligger omkring 4.8. Jeg får 9, hvilket indikeret at mit resulatet ikke passede. Den er desuden hellere ikke med i mit tideliger billede. 


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. marts 2015 af Heptan

Det er ikke sådan pKs er defineret.

Den er defineret:

pKs = -log Ks


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.