Matematik

endnu et SOS spørgsmål!!

07. marts 2015 af Vintersborg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er gået i stå igen!! 
Håber i kan hjælpe mig - det ville redde min aften !!

Opgaven lyder således; 

På en bankkonto indsættes 6680 kr. Banken giver 3,75% rente om året. 
a) beregn hvor meget der står på kontoen efter 8 år. 

b) beregn hvor mange år der vil gå, inden beløbet på kontoen overstiger 10.000 kr

c) Beregn hvor mange procent den årlige rente havde været, hvis de 6680 kr var vokset til 10.000 kr på 8 år. 

Alle svar modtages med kyshånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt renteformlen

        Kn = K0 · (1 + r)n

hvor n er antal renteterminer .

a) Beregn K8 .

b) Løs ligningen   Kn = 10000 .

c) Benyt renteformlen til at isolere r .


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2015 af peter lind

Brug kapitalformlen. K = K0(1+r)n hvor K er kapitalen efter n år. K0 er startkapitalen og r er rentefoden


Skriv et svar til: endnu et SOS spørgsmål!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.