Fysik

Bestem den kraftpåvirkning havbunden yder på pælen.

07. marts 2015 af Agricole (Slettet) - Niveau: C-niveau

 I forbindelse med et havneanlæg bankes 7 m lange og 40 cm tykke pæle ned i havbunden. Det pågældende sted er vanddybden 2,5 m, og pælen bliver banket 2 m ned i havbunden. Det pågældende træ har massefylden 650 kg/m3. Den del af pælen, som er nedrammet i havbunden er ikke omgivet af vand.

a) Bestem den kraftpåvirkning havbunden yder på pælen.

For at bestemme den kraftpåvirkning havbunden yder på pælen, tænker jeg at det bare er at finde forskellen mellem Fop og Ft? eller er der en bedre måde at gøre det på.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2015 af mathon

                              F_{op}+F_{havbund-p\ae l}=F_{p\ae ltyngdekraft}         
                
           \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \left ( 2,5\; m \right )\cdot \left ( \frac{\pi }{4}\cdot \left ( 0,40\; m \right )^2 \right )\cdot \left ( 1000\; \frac{kg}{m^3} \right )\cdot g+F_{havbund-p\ae l}=\left ( 7\; m \right )\cdot \left ( \frac{\pi }{4}\cdot \left ( 0,40\; m \right )^2 \right )\cdot \left ( 650\; \frac{kg}{m^3} \right )\cdot g    

           \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \!(3081,90\; N)+F_{havbund-p\ae l}=(5609,06\; N)

           F_{havbund-p\ae l}=(5609,06\; N)-(3081,90\; N)=2527,16\; N


Skriv et svar til: Bestem den kraftpåvirkning havbunden yder på pælen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.