Matematik

Eksakt værdi af integral

08. marts 2015 af xi3t (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej,

Hvordan finder jeg den eksakte værdi af denne integral, kan ikke rigtig finde ud af hvilke og hvordan formlerne skal anvendes i forbindelse med opgaven

\int_{0}^{1} x^2/(x^3-2)^5 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2015 af peter lind

Brug substitution  t = x3-2  dt = 3x2dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Start med at skrive integralet korrekt

        \int_{0}^{1} \frac{x^{2}}{(x^{3}-2)^{5}}\, \textup{d}x

Man kan ikke bare udelade differentialet dx.

Foretag substitution    du = x3 - 2 , du = 3x2 dx , dvs  x2 dx = (1/3) du .


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2015 af mathon

hvoraf
                   \int_{0}^{1}\frac{1}{(x^3-2)^5}\, x^2\textup{d}x=\frac{1}{3}\cdot \int_{-2}^{-1} u^{-5} \textup{d}u


Skriv et svar til: Eksakt værdi af integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.