Matematik

MAT AB1 opgave - 332, 853, 1015, 1111

10. marts 2015 af kamila1997 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan laver man dem her? kan slet ikke huske noget og er totalt blank 

332:

  b = 4^2 * 2^-9 * 8 

c = (1/3)^-4 * 3^-4

e = ((1/2)^0)^-4

f = 4^2 * (1/2)^5

853:

I denne opgave er der en funktionen f,  der er givet ved                  
                  f(x) = 2 kvadratroden --> (x + 1, -3))

Jeg skal angiv Dm(f) og Vm(f), og gør rede for, at f har en omvendt funktion 

Derefter skal jeg bestemme en forskrift for f^-1, og Dm(f^-1) og Vm(f^-1) 

Jeg skal nu tegne graferne for f og 
                           "f^(-1),"

hvor jeg så skal fortælle hvordan den ene graf fremgår af den anden graf

                     

1015:

I denne opgave går der en graf for den eksponentielle udvikling f gennem (0,4) og (1, 1/4) 

Jeg skal se om den er aftagende eller voksende og bestemme en forskrift for f 

1111: 

I denne opgave skal jeg bestemme følgende, uden at benytte cas tallene

a = Log2 + Log3 - Log 12 + Log 20 - 1/2 Log 100 + Log 10^3/4

b = Ine^2 + 3In + In1/2+ In 12 + In 18 + In 1/e


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

332: Benyt potensregneregler.

853: Prøv at skrive udtrykket ordentligt op.

1015: Benyt de færdige udtryk for en eksponentiel funktion gennem to punkter, f(x) = b · ax .

1111: Benyt regler for regning med logaritmer. Der ser ud til at mangle noget i b.
               log(a·b) = log(a) + log(b)
               log(an) = n·log(a)


Svar #2
10. marts 2015 af kamila1997 (Slettet)

Tak! 

1015: undskyld for de dumme spørgsmål, men hvad var de fæærdige udtryk for en eksponentiel funktion? 

1111:  hov den hedder: Ine^2 + 3 In + In 1/2 - In 12 + in 18 + in 1/e ( sådan lyder den ) 

853: Funktionen f er givet ved  f(x) 2 kvadratroden ( x+1-3 ) 

Angiv Dm(f) og Vm (f) og gør rede for at f har en omvendt funktion. 

Bestem en forskrift for f^-1 og angiv Dm(f^-1) og Vm(f^-1) 

Tegn graferne for f og f^-1 i samme vindue. Hvordan fremgår den ene graf af den anden? 

Sådan lyder opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

1015: Dit pensum har sikkert gennemgået, hvordan man finder a og b i den eksponetielle funktion

          f(x) = b · ax

ud fra to punkter (x1 , y1) og (x2 , y2). Ellers kan du selv udlede dem ved at indsætte de to punkter i funktionen og løse de to ligninger i a og b.

1111: Der mangler noget her (markeret med rød)

          Ine^2 + 3 In + In 1/2 - In 12 + ln 18 + ln 1/e

Bemærk: den naturlige logaritmefunktion hedder ln(x) (dvs LN(x) med små bogstaver), ikke in(x) .

853: Det er stadig uklart, hvordan funktionen ser ud. Mener du

        f(x) = 2·√(x+1-3)     eller måske    f(x) = 2·√(x+1) - 3   ?

Benyt parenteser til at gøre det klart, hvad kvadratroden rækker over. Find symbolet √ i Ω-boksen.


Svar #4
10. marts 2015 af kamila1997 (Slettet)

1111: Sorry havde overset den, og ja ved den røde streg skal der stå e 

853: nåår, det er f(x) = 2√(x+1-3) 

1015: sorry, vil du forklare dybere, forstår lidt af det 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

853: Mener du   f(x) = 2√(x-2)   ?

1015: Givet to punkter (x1 , y1) og (x2 , y2) for den eksponentielle funktion f(x) = b · ax . Løs da ligningssystemet

        y1 = b · ax1
        y2 = b · ax2


Svar #6
10. marts 2015 af kamila1997 (Slettet)

853: jaa 

1015: man sætter ligningerne op mod hinanden ik, så der vil stå:

y2 - y1= ax2+b(ax1+b) også skal jeg løse den 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man dividerer den ene ligning med den anden:

        y2 / y1 = ax2 / ax1 = ax2-x1

        a = (y2/y1)1/(x2-x1)

Indsæt i den ene af de to ligninger til bestemmelse af b.


Svar #8
10. marts 2015 af kamila1997 (Slettet)

okay taaak forstår det nu :) 


Skriv et svar til: MAT AB1 opgave - 332, 853, 1015, 1111

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.