Matematik

bestem parabel ud fra 3 punkter

12. marts 2015 af 321bj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen. Opgaven ligger i vedhæftningen. Jeg er gået helt i stå. Jeg håber I kan hjælpe mig videre med at bestemme parablen ud fra 3 punkter. Har virkelig brug for hjælp

Vedhæftet fil: Givet er 3 punkter.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2015 af peter lind

Parablen har ligningen y = a*x2+b*x+c

Indsæt de givne punkter i ligningen. Det giver 3 ligninger til bestemmelse af a, b og c


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2015 af mathon

              y=ax^2+bx-5

              x^2\cdot a+x\cdot b=y+5

og
              10^2\cdot a+10\cdot b=240
              10\cdot a+ b=24
             
              1^2\cdot a+1\cdot b=8
              a+ b=8
              b=8-a      som indsat i   10\cdot a+ b=24
giver:
              10\cdot a+ 8-a=24

              9 a=16
               a=\frac{16}{9}         som indsat i  b=8-a
giver:
               b=\frac{72}{9}-\frac{16}{9}=\frac{56}{9}

hvoraf:

               y=\frac{16}{9}x^2+\frac{56}{9}x-5


Svar #3
12. marts 2015 af 321bj (Slettet)

tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: bestem parabel ud fra 3 punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.