Matematik

Bestem funktionsforskrift

12. marts 2015 af JoakimDD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey,
Jeg skal finde en funktionsforskrift i en normal eksponentielfunktion b*ax som opfylder, f(4) = 17 og f(9)=100 - Hvordan bærer jeg mig ad med det?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2015 af mathon

løs

                b\cdot a^4=17
                b\cdot a^9=100


Svar #2
12. marts 2015 af JoakimDD (Slettet)

Jeg må indrømme, at jeg rent visuelt har svært ved at se det for mig..

Så jeg skal vel adskilel b og a4 - kan jeg sætte a4=17/b ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Divider ligning 2 med ligning 1, så der fremkommer en ligning med a alene.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2015 af mathon

              a^5=\frac{100}{17}


Svar #5
15. marts 2015 af JoakimDD (Slettet)

Ok guys, fandt nu a ved at tage den 5 rod på begge sider - thx!

Men hvordan finder jeg b?


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. marts 2015 af LubDub (Slettet)

#5

    indsæt den fundne a-værdi i en af de to ligninger vist i #1 for at finde b-værdien


Svar #7
15. marts 2015 af JoakimDD (Slettet)

Ok det skal I ikke svare på, jeg sov der - det er klaret, tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bestem funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.