Fysik

Energien i 1 kg kul

13. marts 2015 af chiqqa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg er igang med en opgave, der omhandler energi i 1 kg kul. Spørgsmålet lyder som følgende:

Brændværdien for stenkul er 31.4 MJ/Kg. Hvor meget energi vil der omsættes, hvis massen i 1 kg kul omsættes helt til energi efter Einsteins ligning? 

Jeg ved ikk helt hvad jeg skal gøre, men jeg har en ide. Er det muligvis rigtigt, at jeg skal bruge formlen

E-binding = m-defekt*c^2

Først udregner jeg m-kerne, hvor jeg tager udgangspunkt i kulstof (C), derefter bruger jeg m-kerne til at udrenge m-defekt som jeg får til 0,0989 Unit.

Jeg bruger nu formlen: E-binding = m-defekt*c^2

Men hvad med det 1 kg kul, hvor er det, det kommer ind i billedet, håber nogen kan lede mig på rette vej. Mange tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal vist bare indsætte m = 1 kg i formlen

E = m*c2

og så får du et eller andet sindsygt stort tal.


Skriv et svar til: Energien i 1 kg kul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.