Matematik

Glas pyramiden

14. marts 2015 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! jeg har vedhæftet en opgave som jeg håber i kan hjælpe med! 


Svar #1
14. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

For a'eren: Kan det passe at ligningen for planen er: -736y-512z+11776=0 ? (når jeg har benyttet punktet B(-16,16,0) som et punkt i planen) 


Svar #2
14. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Og er der nogen der kan forklarer mig hvordan jeg løser b'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#1

Ligningen er korrekt, men du får en simplere form ved at dividere ligningen med -32 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Bestem skæringspunktet T mellem planen β og linien l. Indsæt x(t) , y(t) , z(t) i ligningen for planen β , hvorved man får en ligning i t, hvis løsning er parameterværdien for skæringspunktet T.


Svar #5
15. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

c'eren: Kan det passe at den stumpe vinkel mellem de to planer er 96.96 grader? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er tilnærmelsesvis korrekt. Til 2 dec bliver det 96,97º.


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. juli 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. juli 2015 af Soeffi

a) Ligningen for alfa findes ud fra krydsproduktet af vektor AB og retningsvektoren for l: (-27,-16,23). Dette er planens normalvektor, n = (0,−23,−16). 

Heraf fås ligningen for alfa, idet man bruger n og punktet A: 0·(x-16)−23(y-16)−16(z-0) = 0 => −23y-16z + 368 = 0.

b) Man indsætter parameterfremstillingen for x, y og z i ligningen for beta og får T = (−11, 0, 23).

c) Vinklen, v, mellem planerne findes som vinklen mellem deres normalvektorer. Normalvektoren for beta aflæses af koefficienterne i betas ligning til m = (12, 0, -5).

Herefter anvender man formlen: cos(v) = n·m/(InIImI) => v = 180º - 83º = 97º (Den stumpe vinkel. Der er altid både en stump og en spids vinkel mellem to planer).

gcd(736,512) = største fælles divisor af de to tal i parentesen = 32.


Skriv et svar til: Glas pyramiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.